Pronadjite nas

Prateći program

Komarnici

Komarnik je vas najveći saveznik u borbi protiv svih insekata, Vaš prozor je otvoren a sve napasti su ostale izvan Vaše sobe.

Mreža komarnika se slično kao i roletne navije oko svoje ose u svojem ormariću.

Postavlja se sa spoljašnje strane na štoku prozora kao samostalni element ili u kombinaciji sa roletnom. Kada je to potrebno jednim potezom će se ukloiti sa Vašeg prozora spreman da se upotrebi kada Vam to bude potrebno.

 

Ukrasni paneli

Ovde mozete videti izbor.

Pogledajte ponudu

 

Roletne

Roletna je napravljena kao sastavni deo prozora i smeštena je u termoizolovanoj kutiji nad prozorom. Karakterisu je visoka otpornost na vremenske uticaje, potpuna zaštita od neželjenih pogleda, sunčane svetlosti, pouzdan kvalitet i dug vek trajanja.

Lamele roletne mogu biti plastične ili aluminijske - punjene poliuretanskom penom osiguravaju maksimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju, zaštitu prozora i postojanost boja.
Sve roletne imaju mehanizam za spuštanje i dizanje. Vodjice i prolazi lamele su zastićeni četkastim dihtunzima. Uz visoku statičku izdržljivost, povećava protivprovalnu zaštita

   

Staklo

Pored zastakljivanja standardnim float-clear staklom, u ponudi se nalazi:
•    niskoemisiono LOW-E staklo koje smanjuje gubitak toplote za 60%
•    stopsol staklo, koje na sebi ima metalizirajući nanos što obezbeđuje “ogledalo” efekat u plavoj, zelenoj, sivoj i braon boji.
•    parsol staklo je providno staklo u raznim bojama (plava, bronza, zelena, siva)
•    delta-ornament uskrasno staklo koje će oplemeniti Vaša vrata
•    peskareno ukrasno staklo u mlečno beloj boji namenjeno za vrata i izloge na Vašem poslovnom prostoru
•    sigurnosno pamplex staklo i
•    sigurnosno kaljeno staklo

Laminirano staklo je vrsta sigurnosnog stakla koje se dobija kada se dva ili više slojeva stakla (između kojih se nalazi sigurnosna folija koja prilikom loma staklo drži u celini) spoji pod pritiskom i temperaturom u peći za laminiranje. Laminirano staklo ima višestruku primenu i može služiti kao podna (čelične galerije koje imaju staklo kao gaznu površinu), pregradna (stakla za izloge ili terase) ili zaštitna površina (npr. pancir stakla koja se koriste za šaltere menjačnica i banaka).
Primena laminiranih stakla je, gledajući sasigurnosnog aspekta, postala sve važnija u modernom projektovanju. Savremeni dizajneri i arhitekte se zalažu za ugradnju stakla sa što manje vidljivih prihvata kao npr. samostojeće ograde ili staklene fasade na spider nosačima pa se u ovim slučajevima koriste laminirana kaljena stakla.
Moguće je kombinovati kaljeno staklo sa nekaljenim, ili dva polukaljena stakla, a razlog je potpuna sigurnost kod ostakljivanja iznad glave (nadstrešnice, staklena krovovi, podna višeslojna stakla) kao i gazišta stepenica.
Maksimalna dimenzija dvostrukih laminiranih stakala koja mi posedujemo je 6000 x 3210m, dok je maksimalna dimenzija laminiranog stakla sa EVA (etilen-vinyl acetat) folijom koju mi trenutno možemo proizvesti u našoj peći za laminiranje 1950 x 2950 mm. Debljina međuslojeva može biti 0,40mm; 0,80 mm; 1,20 mm; 1,60 mm;…. , a kombinacija stakala po želji kupca (npr. bojena stakla sa transparentnim, troslojno staklo koje ima srednje staklo lomljeno…).
Osnovne tehničke karakteristike EVA (etilen-vinyl acetat) folije:
- čvrstoća prianjanja staklo-staklo ……………………………. 14 N/cm2
- čvrstoća do pucanja folije ……………………………….….. 190 N/cm2
- transmisija svetla ………………………………………………….< 87%
EVA folija odlikuje se visokim faktorom umrežavanja što međusloj čini otpornim na vlagu i temperaturu nakon laminiranja, pa je pogodna za izradu stakla koje se koristi u eksterijeru gde je rub laminata izložen vremenskim prilikama (montaža na spider nosače i sl.) EVA folija je, zbog svojeg niskog viskoziteta tokom laminiranja, izrazito pogodna za laminiranje kaljenih stakala i staklala koja imaju neravnu površinu. Isto tako, kod laminiranja sa EVA folijom postoji mogućnost kombinovanja i drugih materijala između staklala (PVC, PET, POLYKARBONAT, AKRIL i sl.)
Izolaciono staklo

Glavna osobina termoizolacionog stakla je da smanjuje toplotnu razmenu između dva prostora, što ima niz prednosti:
-manji utrošak energije;
-nema pojave kondenzata ili leda na unutrašnjoj strani ploče;
-smanjuju se troškovi ugradnje uredaja za klimatizaciju i grejanje;
-mogu se koristiti i veće staklene površine za datu sobnu temperaturu, bez povećanja troškova energije.
LOW-E je višeslojni sistem koji se primenjuje na staklu.
Funkcionalni sloj može biti bakar, zlato, aluminijum ili srebro. Ovi funkcionalni slojevi “apsorbuju” otprilike 90% energije dugotalasnog infracrvenog zračenja koje zrači iz unutrašnjosti prostorije na staklenu ploču. Zbog ove apsorbovane energije raste temperatura ovih slojeva. Ovi slojevi imaju nizak faktor emisivnosti ili drugim rečima, oni ne zrače mnogo toplote. Emisioni faktor je otprlilike 8,5 puta niži nego onaj koji ima normalno flot staklo.
Rezultat su znatno manji troškovi grejanja, pošto će k vrednost sa LOW-E pločom biti oko 50% konvencionalne jedinice iste konfiguracije. Od gore pomenutih materijala, funkcionalnih slojeva, srebro nudi najbolje karakteristike.
Da je funkcionalni sloj sam instaliran na ploču refleksija bi bila veoma visoka (do 70%) i provođenje bi bilo mnogo niže za komercijalnu primenu šta više, funkcionalni sloj ne bi bio zaštićen i bio bi izložen mehaničkom i hemijskom oštećenju. Da bi se izbegao ovaj problem sa svake strane funkcionalnog sloja instaliran je još jedan sloj. Materijali za ove slojeve mogu biti kalajni-oksid, cinkov-oksid, bizmut-oksid itd.
Kalajni-oksid ima nabolje optičke karakteristike i nudi najbolju hemijsku zaštitu,te se zbog toga i najčešće koristi. Pošto se kalaj topi na 2320°C, za LOW-E ploče se preporučuje maksimalna temperatura do 1200°C.
KOJA POVRŠINA JE PREVUČENA?
Veoma je važno znati u svakom trenutku koja površina je prevučena. Svaka greška će predstavijati trošak. Prvu proveru treba izvršiti pre vađenja ploče iz paketa. Kod LOW-E, kao i kod refiektujućeg stakla, površina koja je prevučena može se otkriti pomoću Ommetra. Prevučena površina LOW-E, takođe se može odrediti i pomoću upaljača za cigarete. Na normalnoj površini stakla boja plamena biće žuta, a na površini koja je prevučena sa LOW-E boja plamena će biti bledo ružičasto-plava.

   

Kako do nas

Kontaktirajte nas

Slobodno nas kontaktirajte!
*Ime:
*Email:
*Poruka: